Chcesz mieć pewność, że Twoje Studio jest bezpieczne, nawet jeśli zmienisz urządzenie lub ponownie zainstalujesz grę? Oto jak upewnić się, że Twoje postępy są zawsze chronione.
*W celu uzyskania dodatkowych informacji wystarczy stuknąć każdą z zakładek widocznych poniżej. ⬇️
👍 Połącz się z Facebookiem
Zaloguj się przez konto Facebook, aby zapisać swoje postępy i grać ze znajomymi.
1. Stuknij ikonę Menu na Ekranie Miasta
2. Stuknij 'Zaloguj się'
3. Wykonaj kolejne kroki
Dzięki temu łatwo odzyskasz swoje Studio, jeśli zmienisz urządzenie lub ponownie zainstalujesz aplikację. Poza tym będziesz mógł/mogła połączyć się z innymi członkami ekipy, którzy również grają!
🍏 Połącz się z Apple
Połącz się za pomocą konta Apple. Twoje postępy będą bezpiecznie przechowywane przez Apple i będziesz mógł/mogła je przywrócić w dowolnym momencie po ponownej instalacji gry lub zmianie na nowe urządzenie iOS.
1. Stuknij ikonę Menu
Otwórz ekran Studia i stuknij przycisk menu w lewym dolnym rogu.
2. Stuknij przycisk Ustawienia
3. Stuknij 'Zapisz swoje postępy'
4. Stuknij 'Zaloguj się przez Apple'
Postępuj zgodnie z instrukcjami po stuknięciu.
Sekret Planu 🎬: Możesz połączyć więcej niż jedno konto naraz. Jeśli jesteś już połączony/połączona z Apple, dodanie również Facebooka (lub odwrotnie) daje Twoim postępom podwójne zabezpieczenie.
⚠️ Brak połączenia? Uwaga!
Jeśli nie połączyłeś/aś się z Facebookiem ani Apple, Twoje postępy są zapisywane tylko na aktualnym urządzeniu. Jeśli odinstalujesz grę lub zmienisz telefon, Twoje postępy zostaną utracone. Aby zapewnić bezpieczeństwo Twojego Studia, zalecamy połączenie się z jedną z powyższych opcji.
Odkrywaj, buduj i podróżuj bez obaw. 😌 Twoje postępy są bezpieczne, gdy grasz mądrze!